Każdy z nas lubi czasem wyjść do pubu na coś mocniejszego. Znajdziemy tam pośród różnych alkoholi, również drinki, niektóre drinki są bardzo smaczne i kolorowe. Aby odpowiednio przygotowywać drinki, barman z pewnością powinien wiedzieć jak je przyrządzać.
Czasem bowiem, mały szczegół może wpłynąć na ostateczny wygląd drinka. Czasem możemy spotkać drinki w różnych kolorach, tutaj znaczenie może mieć kolejność wlewania składników. Również trzeba dodawać je w odpowiednim tempie, aby nie zmieszać składników i nie zepsuć ogólnego wyglądu. W przypadku innych drinków, trzeba będzie jednak wymieszać wszystkie składniki przy pomocy odpowiedniego shakera. W czasie mieszania do drinka można dodać także lód, w zależności od potrzeb może być on rozkruszony, jak również może być on w kostkach. Niektóre drinki powinny być podane w odpowiedniej temperaturze, aby wydobyć ich smak. Niekiedy drinki będą mogły posiadać również dedykowane specjalnie dla nich szklanki jak również różne dodatki. Dzięki temu zyskują one na wyjątkowości. Z pewnością każdy barman powinien znać przepis na drink whisky sour, połącz bourbon, sok z cytryny i prosty syrop w shakerze koktajlowym. Napełnij shakera lodem, przykryj i energicznie wstrząsaj przez około 20 sekund. Przecedzić koktajl przez sitko lub łyżkę cedzakową do szklanki wypełnionej lodem.
Udekoruj pomarańczowym kołem i wiśnią. Kwaśna whisky to jeden z najlepszych klasycznych koktajli. Jest łatwy do przygotowania, a przepis stanowi bazę dla całej rodziny napojów kwaśnych. Istnieje również wiele możliwości dostosowania whisky sour, aby idealnie pasowały do Twojego gustu. Jak sama nazwa wskazuje, koktajl ten jest kwaśny. Smak jest zrównoważony i uzupełniony słodyczą whisky i syropu, więc nie jest tak cierpki, jak mogłoby się wydawać. Wypróbuj go z proporcją sugerowaną w przepisie, nadaj mu smak. Drink jest tak popularny że 25 sierpnia przypada Narodowy Dzień Kwaśnej Whisky. Sposobów na przygotowanie może być wiele z pewnością każdy barman m,a swoje sekretne pomysły na przygotowanie tego drinka.