Site Loader
ul Oksywska 44A 34-900 Kielce

Przechowywanie brokułów nawet w domu nie jest łatwe. Nawet, jeśli trzymamy je w lodówce to okazuje się, że zaczynają zmieniać kolor, zaczynają nawet pokazywać się kwiatki.

To, dlatego tym bardziej trudno przechowywać brokuły mają firmy, które się tym zajmują. Tutaj liczy się, jakość przechowywania, dlatego nie ma miejsca na jakieś kombinacje. Trzeba korzystać z najlepszych metod. Oczywiście niska temperatura jest dobra, ale to nie wystarcza. Komory chłodnicze wykorzystywane są do przechowywania zbiorów warzyw i owoców. W przypadku brokułów zasada jest taka sama.

Trzeba zebrać plony tak szybko jak się da. Później zbierane są one w chłodni. Zanim jednak chłodnia zostanie zamknięta to trzeba dodać tam specjalny środek. Ten środek będzie chronił brokuły przed gniciem i pojawianiem się chorób. To, dlatego trzeba będzie się nad czymś takim zastanowić. Najważniejsze jest to żeby efekt końcowy był najlepszy. Otwarcie komory za kilka tygodni czy miesięcy ma nam pokazać, że to było opłacalne i wiele na tym zyskaliśmy.

Co trzeba dodać do komory tuż przed zamknięciem?

Jest specjalny środek FruitSmart, który pomoże w przechowywaniu brokułów. Trzeba pamiętać, że aplikacja środka jest najbardziej skuteczne w ciągu siedmiu dni od dokonania zbiorów, a zatem trzeba się spieszyć żeby można było osiągnąć najlepsze efekty. wystarczy wykonać jeden zabieg na chłodnię żeby były z tego najlepsze efekty. Trzeba również pamiętać o tym, że stosuje się określone dawki, które są określone przez producenta. Nie przekracza się ich i nie stosuje się mniej. Tyle ile trzeba i wtedy wszystko będzie się bardzo dobrze przechowywało. Teraz wiedząc jak przechowywać brokuły możemy to zrobić bardziej profesjonalnie. To przekłada się przede wszystkim na to, że są z tego najlepsze efekty. nie ma zgnitych brokułów i można je sprzedać o wiele drożej. Na tym każdemu, kto się tym zajmuje bardzo, ale to bardzo zależy. Środek jest bardzo łatwy do aplikowania, dlatego nie trzeba żadnych specjalistów do tego żeby to zrobić.

Post Author: Weronika